Monster

2021

5
Recensie Monster (2021)

De zeventien-jarige Steve Harmon (Kelvin Harrison Jr.) wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval, inclusief moord. We zien hoe Steve en zijn advocaat het gevecht aangaan om hem zo lang mogelijk uit handen van de gevangenis te houden.

Monster is door op 9 mei 2021 beoordeeld met een 5 / 10.

Drama's die zich afspelen in rechtszalen en voornamelijk gaan over het onschuld bewijzen van ons hoofdpersonage spreken mij over het algemeen aan. Na het zien van de trailer van Monster was ik meteen verkocht, dit soort films passen precies in mijn straatje. Helaas kon de film niet tippen aan de kwaliteit van de trailer. Hierin waren de beste aspecten blijkbaar al verklapt, want het eindproduct viel onwijs tegen.

Regisseur Anthony Mandler is werkzaam in de muziekindustrie en heeft voor veel grote artiesten videoclips geschoten. Met Monster maakt hij zijn regiedebuut in de filmwereld en dit is in sommige aspecten te merken. Muziek en film zijn twee hele andere mediums, terug te zien in bijvoorbeeld de structuur van een verhaal, dat Monster lijkt te missen.

‘Het feit dat Monster mij totaal niet kon bekoren en emotioneel gezien niks met mij deed is zijn grootste zonde.’

We springen van de hak op de tak, hierdoor is de montage rommelig en loopt niks in chronologische volgorde. Van de rechtszaak naar zijn tijd op school als goeie leerling, met hier en daar een klein beetje van zijn thuissituatie en de verkeerde hangjongeren met wie hij aan de praat raakt. In totaal duurt de film iets meer dan anderhalf uur, waarin elk van deze aspecten kort de tijd krijgt om uitgediept te worden. Hierdoor blijft Monster oppervlakkig leeg, er mist een connectie met de karakters, ondanks het prima acteerwerk dat de castleden afleveren.

Misschien lagen mijn eigen verwachtingen gewoon te hoog, waardoor de klap harder aankwam dat de film zo teleurstellend uitpakte. Dit soort onderwerpen weten mij te boeien en meestal komen er een hoop emoties los bij het kijken van zo'n soort film - het feit dat Monster mij totaal niet kon bekoren en emotioneel gezien niks met mij deed is zijn grootste zonde.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Monster:

Pluspunten Monster

Acteerwerk van Kelvin Harrison Jr, Tim Blake Nelson & Jeffrey Wright, Geen 'slechte' film over het algemeen

Minpunten Monster

Mist structuur in zijn verhaalvertelling, Geen connectie met de personages, Misplaatste soundtrack-keuzes, Grote teleurstelling

Nuttige recensie

15 / 15 personen vinden deze recensie van Monster nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series