Made in Italy (2020)

Recensie Made in Italy (2020)

Made in Italy recensie

Door Gillan Wijngaards op
Jack (Micheál Richardson) werkt in een kunstgalerij in Londen, maar zijn bijna ex-vrouw gaat deze verkopen. Jack heeft zelf het geld hier niet voor en gaat met zijn vader, kunstenaar Robert (Liam Neeson), naar hun huis in Italië, waar ze al jaren niet geweest zijn, om het op te knappen en te verkopen.

Nadat ik Made in Italy had gekeken, ben ik wat feitjes over de film gaan opzoeken en las ik dat Liam Neeson niet alleen de vader speelt van Michaél Richardson; hij ís de vader van hem. Daarnaast, Neeson en Richardson hebben hun, respectievelijke, vrouw en moeder eveneens verloren in een dodelijk ongeluk, net als in de film. Ik was enorm verrast. Sterker nog, zo verrast ben ik tijdens het kijken van de film niet geweest, wat toch wel wat wil zeggen...


Made in Italy ziet er absoluut prachtig uit. De Italiaanse landschappen zijn grandioos mooi en als je door het kijken van deze film niet meteen naar Italië wilt verhuizen, is er iets goed mis. Wat Made in Italy niet is, is een verrassende, onvoorspelbare film. Na de eerste twintig minuten kan je het einde eigenlijk al wel (correct) raden. 

Ook is het jammer dat het liefdesverhaal tussen Jack en Natalie (Valeria Bilello) vaak de overhand heeft in de film, terwijl het hart van Made in Italy vooral bij het familiedrama ligt. Ook lijkt beginnend regisseur James D'Arcy (vooral bekend als acteur) ernaar te streven om zo veel mogelijk clichés in de film te verwerken (bijvoorbeeld de Italiaanse dorpelingen).   

Gelukkig zijn de acteurs op dreef en vooral Neeson maakt indruk. De soundtrack helpt om je te laten wegdromen bij de mooie beelden en de film is op genoeg momenten grappig. Als je zin hebt in een mooi gefilmde, ietwat conventionele tranentrekker, is Made in Italy zeker echte aanrader


Cast: Liam Neeson Michaél Richardson Lindsay Duncan Valeria Bilello
Regie: James D'Arcy
Genre: Komedie Drama Romantiek
Speelduur: 1:34 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Made in Italy:

Pluspunten

Goed spel van Richardson en vooral Neeson, Prachtige beelden, Grappige momenten, Fraaie soundtrack

Minpunten

De film is enorm voorspelbaar, Te veel aandacht voor het liefdesverhaal, Cliché na cliché

Beoordeling

Gillan Wijngaards beoordeelt Made in Italy met een 6 / 10.

6

Made in Italy is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Made in Italy nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Made in Italy
Relevante films binnen het genre Komedie
7,5
Recensie The Worst Person in the World (2022)
7
Recensie Ghostbusters: Afterlife (2021)
7,3
Recensie The French Dispatch (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
9
Recensie The Great Dictator (1940)
8
Recensie Druk (2021)