Love and Monsters (2021)

Recensie Love and Monsters (2021)

Love and Monsters recensie

Door Jordy Gomes op
Vanwege een chemische reactie is het leven op Aarde voorgoed aangetast. Dieren zijn gemuteerd naar gevaarlijke reuzen-monsters en de mensheid al flink uitgeroeid. Overlevenden verschuilen zich in ondergrondse bunkers, waaronder angstige jongeman Joel Dawson (Dylan O'Brian). Hij besluit om de monsterlijke wereld te trotseren, zoekende naar zijn ex-vriendin Aimee (Jessica Henwick).

In de Verenigde Staten wist Love and Monsters vorig jaar een bioscoop-release te bemachtigen. In ons kikkerlandje en internationaal is de film echter opgekocht door Netflix en bestempeld als een 'Original' voor hun streamingservice. Ditmaal een slimme zet geweest, want dit is een amusant avontuur.


In Love and Monsters (2021) zijn dieren gemuteerd en hierdoor reusachtig geworden. We zien vooral de kleine dieren (zoals insecten) die normaal te min zijn om aandacht te geven voorbijkomen. Plots kunnen deze levensgevaarlijk zijn vanwege hun opschaling in formaat. Ons hoofdpersonage zien worstelen met een reuze-kikker, duizendpoot of een krab zorgt voor een toffe kijkervaring. Gelukkig neemt de film zichzelf nooit te serieus en blijft de toon hierdoor luchtig. Grappige momenten genoeg.

Hiernaast weet Love and Monsters ook wanneer het tijd is om op adem te komen. De film geeft ons hoofdpersonage net dat extra zetje karakterontwikkeling en creëert sympathie door zijn vriendschappelijke band met Boy de hond te belichten. Kijk ook uit naar een conversatie tussen Joel en robot Mav1s, dat aantoont hoe mooi de wereld nog steeds kan zijn en dat niet alles kwaadaardig is - zelfs in de apocalypse moet je blijven zoeken naar hoop.

Het verhaal is simpel, weinig vernieuwend en over het algemeen niet erg memorabel, maar Love and Monsters (2021) maakt desondanks indruk dankzij charismatisch acteerwerk en verrassend sterke CGI-effecten (waarvoor de film ook een Oscar-nominatie kreeg). Alles bij elkaar is dit ruim voldoende voor een avondje simpel vermaak op de bank.

Cast: Dylan O'Brien Jessica Henwick Dan Ewing Michael Rooker
Ariana Greenblatt
Regie: Michael Matthews
Genre: Fantasie Actie
Speelduur: 1:49 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Love and Monsters:

Pluspunten

Luchtig vermaak en kijkt gemakkelijk weg, Designs van de 'monsters', Goede CGI-effecten, Verrassende poging tot een emotionele connectie, Scène met robot Mav1s, Toevoeging van Boy de hond, Aantal grappige momenten

Minpunten

Simpel verhaal en uitvoering, Niet erg memorabel of vernieuwend

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Love and Monsters met een 6,5 / 10.

6,5

Love and Monsters is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

12 / 12 personen vinden deze recensie van Love and Monsters nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Love and Monsters
Love and Monsters is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Fantasie
9,5
Recensie Petite Maman (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8,3
Recensie The Green Knight (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
7,5
Recensie The Suicide Squad (2021)
7,3
Recensie Jungle Cruise (2021)