Le Ciel Flamand

2017

7,5
Recensie Le Ciel Flamand (2017)

Monique baat samen met haar dochter Sylvie het bordeel Le Ciel Flamand uit. Wanneer Eline, de dochter van Sylvie, iets dramatisch overkomt komen alle familiebanden op scherp te staan.

Le Ciel Flamand is door op 28 januari 2017 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Het bordeel genaamd Le Ciel Flamand, 'de Vlaamse hemel', ligt op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. In Frankrijk is prostitutie bij wet verboden, dus er komen veel Fransen naar het bordeel van Sylvie. De bijkomende taalbarrière speelt een belangrijke rol voor de 6-jarige Eline, die geen Frans spreekt.
Esra Vandenbussche (Eline) was tijdens de opnames 7 jaar, dus niet volledig geïnformeerd als het gaat om het drama dat er in Le Ciel Flamand afspeelt. De minimale, en vaak misleidende, regie van Peter Monsaert zorgt bij Eline voor oprechte en reactieve situaties. Een bewonderenswaardige acteerprestatie.

‘De ontknoping is alles behalve cliché.’

Le Ciel Flamand is een indrukwekkende dramafilm met geloofwaardige moeder-dochter band. Sara Vertongen (Sylvie) is in het dagelijks leven ook moeder van Esra (Eline) en dat verklaart de echte emoties. Het is een gouden vondst van regisseur Monsaert, die het duo ontdekte en direct hun meerwaarde zag voor de film.
Het verhaal is onderhoudend met een goede spanningsopbouw. De ontknoping is alles behalve cliché. Inclusief een aantal overdenkingen en een subtiele, doch zeer belangrijke, twist.

Te zien op myLum

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Le Ciel Flamand:

Pluspunten Le Ciel Flamand

Esra Vandenbussche, Moeder-dochter, Geloofwaardig, Spanningsopbouw, Ontknoping

Minpunten Le Ciel Flamand

-

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van Le Ciel Flamand nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series