Krampus

2015

7,5
Recensie Krampus (2015)

Tijdens de feestdagen krijgt de disfunctionele familie van Max (Emjay Anthony) bezoek van Krampus, die hen op lugubere wijze de betekenis van Kerstmis bijbrengt.

Krampus is door op 10 december 2015 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Komen de kerstliedjes, de kerstbomen en de kerstmannen je nu al de strot uit? Dan is Krampus een film voor jou. Regisseur Michael Dougherty trakteert ons op een heerlijke horrorkomedie die zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers van een genre dat maar zelden werkt.

De beste momenten in Krampus doen dan ook denken aan Gremlins (1984), een andere horrorkomedie die zich afspeelt tijdens de kerstdagen. Dougherty maakt dankbaar gebruik van deze sfeervolle setting en neemt de kitscherige tradities rondom Kerstmis maar wat graag op de hak.

Helaas weet de film niet altijd te boeien. Vooral het middenstuk is nogal traag. Maar wanneer Krampus en zijn demonische helpertjes hun intrede doen barst de hel los. Wat opvalt is hoe mooi en gedetailleerd deze wezens zijn. Vooral het ontwerp van Krampus zelf zal niet snel uit je geheugen verdwijnen.

Uiteindelijk is Krampus een geslaagde combinatie van komedie, sfeer en milde horror. Alle familieleden worden voorzien van net genoeg diepgang om sympathie op te wekken. Hierdoor werkt Krampus niet alleen als een leuke horrorfilm, maar ook als een sadistische variatie op A Christmas Carol.

Te zien op Pathé Thuis en Viaplay

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Krampus:

Pluspunten Krampus

Sfeer, Humor, Design van Krampus en zijn helpers , Mooie combinatie van praktische en digitale effecten, Geniale slotscène

Minpunten Krampus

Komt langzaam op gang, Sommige scènes zijn iets te braaf

Nuttige recensie

31 / 31 personen vinden deze recensie van Krampus nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series