Jurassic World

2015

7
Recensie Jurassic World (2015)

In de 22 jaar tussen Jurassic Park en Jurassic World hebben onderzoekers geëxperimenteerd met de T-Rex. Er is een genetisch gemanipuleerd exemplaar ontstaan die meer weg heeft van een oorlogswapen dan een wild beest. Met alle gevolgen van dien.

Jurassic World is door op 22 juni 2015 beoordeeld met een 7 / 10.

Jurassic World is gemaakt met maar één doel; veel geld verdienen. Een hype creëren rondom een oude blockbuster en het vervolgens uitmelken. En dat is makkelijk, want de film-serie heeft genoeg fans.

Alle scènes met dinosaurussen zijn vet. Zeker ook het eindgevecht - al is de climax in het eindgevecht een tikkeltje over de top en een abrupte afknapper.
Alle verhaallijnen waarbij het gaat om menselijke emoties komen totaal niet binnen. Als je deze verhaallijnen los ziet van de dino's blijven ze niet overeind staan; er blijft dan gewoon niets over van Jurassic World. Plat, nietszeggend en zéér voorspelbaar - het woord cliché is hier voor bedacht.

Natuurlijk kijk je Jurassic World voor de dino's, en daarin stelt de film absoluut niet teleur, maar anno 2015 ben je het de kijkers verplicht meer te bieden dan alleen toffe computerbeelden. Qua opzet zie ik een knipoog naar de eerste Jurassic Park uit 1993, maar het slaat voor mij de plank mis.
Wil je toffe dino's? Dan is de film een aanrader. Wil je ook inhoud? Dan kun je Jurassic World gerust links laten liggen.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Jurassic World:

Pluspunten Jurassic World

Alle dino's, Alle scènes met dinosaurussen, Kinderboerderij met Triceratops, CGI, Special effects, Eindgevecht

Minpunten Jurassic World

Menselijke emoties, Voorspelbaar, Cliché, Climax in eindgevecht

Nuttige recensie

5 / 9 personen vinden deze recensie van Jurassic World nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series