Interstellar

2014

10
Recensie Interstellar (2014)

De aarde is er slecht aan toe. Weinig eten, slechte oogsten en veel stof. En daarom gaat een groep ontdekkingsreizigers op zoek naar een plek in de ruimte waar de mens kan voortbestaan.

Interstellar is door op 8 november 2014 beoordeeld met een 10 / 10.

Interstellar is zo'n film waarvan je op voorhand weet dat het een succes wordt. Dat ervaar je al bij de trailer. Kippenvel, een gevoel wat tijdens de film ook onlosmakelijk aan je blijft kleven.

Regisseur Christopher Nolan en componist Hans Zimmer hebben beiden hun strepen ruimschoots verdiend. Met Interstellar bewijzen ze dat dit volledig terecht is. Daarnaast bevat de film een uitstekende cast. Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain en Michael Caine vertolken de hoofdrollen - groot van naam, maar vooral groot van acteerprestaties.

Het verhaal van Interstellar is weergaloos, ongekend spectaculair en adembenemend mooi. Een scenario wat in de nabije toekomst heel goed denkbaar is. De science in de film wordt duidelijk overgebracht, zodat iedereen de moeilijke materie voldoende snapt om Interstellar begrijpelijk te houden.
Het menselijk ascept komt in Interstellar perfect naar voren. Vooral de connectie tussen het verleden, het heden en de toekomst is schitterend gedaan.

Interstellar blaast je uit je bioscoopstoel. Op ieder vlak is de film fe-no-me-naal! Het is dus niet kijken wanneer je tijd hebt om Interstellar te zien, maar tijd vrijmaken om Interstellar te ervaren.

Te zien op Prime Video

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Interstellar:

Pluspunten Interstellar

Oscar materiaal, Verhaal, Weergaloos, Ongekend spectaculair, Adembenemend mooi, Acteren, Soundtrack, Muziek, Trailer

Minpunten Interstellar

-

Nuttige recensie

17 / 28 personen vinden deze recensie van Interstellar nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series