Inside Out

2015

9
Recensie Inside Out (2015)

Riley is 11 jaar en leidt een onbezorgd leven. Maar dan verhuist ze samen met haar ouders naar San Francisco. Niets is meer zeker, alles veranderd. Hoe reageren haar emoties daarop? Maak kennis met plezier, angst, woede, afkeer en verdriet; de emoties die wonen in haar controlekamer (hoofd).

Inside Out is door op 25 juni 2015 beoordeeld met een 9 / 10.

Pixar staat garant voor kwalitatief hoogwaardige animatiefilms. Zonder uitzondering heeft de filmstudio alleen maar toppers afgeleverd. Voorgangers als Up (2009) en Wall-E (2008) leggen de lat hoog voor Inside Out. Maar het maakt eigenlijk niets uit, want Pixar schudt opnieuw een fantastische film uit haar mouw.

‘Pixar schudt opnieuw een fantastische film uit haar mouw.’

Inside Out kent een bijzondere insteek, een uniek verhaal; emoties van de mens weergeven als individuele wezens - een verhaal wat zich perfect leent voor animatie.
Denk je aan animatie, dan denk je aan positiviteit, maar Inside Out kent veel diepe, duistere dalen en juist daardoor hoge, emotionele toppen. Drooghouden is er niet bij.
Een film voor de jeugd? Misschien zelfs meer voor volwassenen. Als ouder van een dreumes zie ik zoveel meer in Inside Out: herkenning, gelijkenissen en mijn eigen controlekamer haalt veel herinneringsballen naar boven.

Het zijn stuk voor stuk goede personages, vooral in het begin hilarisch. Ze zijn allemaal likeable. Na een emotioneel somber middendeel, eindigt Inside Out - hoe kan het ook anders - positief en vrolijk. Met als traktatie de controlekamers tijdens de aftiteling.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Inside Out:

Pluspunten Inside Out

Verhaalontwikkeling, Positief én somber, Herkenning, Eigen herinneringen, Nergens toevalligheden in het verhaal, Short 'Lava' voorafgaand

Minpunten Inside Out

-

Nuttige recensie

8 / 9 personen vinden deze recensie van Inside Out nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies