Inside Out (2015)

Recensie Inside Out (2015)

Inside Out recensie

Door Rick Schuttinga op
Riley is 11 jaar en leidt een onbezorgd leven. Maar dan verhuist ze samen met haar ouders naar San Francisco. Niets is meer zeker, alles veranderd. Hoe reageren haar emoties daarop? Maak kennis met plezier, angst, woede, afkeer en verdriet; de emoties die wonen in haar controlekamer (hoofd).

Pixar staat garant voor kwalitatief hoogwaardige animatiefilms. Zonder uitzondering heeft de filmstudio alleen maar toppers afgeleverd. Voorgangers als Up (2009) en Wall-E (2008) leggen de lat hoog voor Inside Out. Maar het maakt eigenlijk niets uit, want Pixar schudt opnieuw een fantastische film uit haar mouw.

Inside Out kent een bijzondere insteek, een uniek verhaal; emoties van de mens weergeven als individuele wezens - een verhaal wat zich perfect leent voor animatie.
Denk je aan animatie, dan denk je aan positiviteit, maar Inside Out kent veel diepe, duistere dalen en juist daardoor hoge, emotionele toppen. Drooghouden is er niet bij.
Een film voor de jeugd? Misschien zelfs meer voor volwassenen. Als ouder van een dreumes zie ik zoveel meer in Inside Out: herkenning, gelijkenissen en mijn eigen controlekamer haalt veel herinneringsballen naar boven.

Het zijn stuk voor stuk goede personages, vooral in het begin hilarisch. Ze zijn allemaal likeable. Na een emotioneel somber middendeel, eindigt Inside Out - hoe kan het ook anders - positief en vrolijk. Met als traktatie de controlekamers tijdens de aftiteling.

Cast: Diane Lane Kyle MacLachlan Amy Poehler Mindy Kaling
Bill Hader Phyllis Smith Lewis Black
Regie: Pete Doctor Ronaldo Del Carmen
Genre: Animatie Familie 3D
Speelduur: 1:35 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Inside Out:

Pluspunten

Verhaalontwikkeling, Positief én somber, Herkenning, Eigen herinneringen, Nergens toevalligheden in het verhaal, Short 'Lava' voorafgaand

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Inside Out met een 9 / 10.

9

Inside Out is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,8 / 10.

Nuttige recensie

8 / 9 personen vinden deze recensie van Inside Out nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Inside Out
Relevante films binnen het genre Animatie
9
Recensie Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)
7,3
Recensie Ralph Breaks The Internet (2018)
7,6
Recensie Incredibles 2 (2018)
8,3
Recensie Isle of Dogs (2018)
5,5
Recensie Sherlock Gnomes (2018)
6,5
Recensie Peter Rabbit (2018)