Inferno (2016)

Recensie Inferno (2016)

Inferno recensie

Door Vince Christiaans op
Na een aanslag op zijn leven ontdekt Professor Robert Langdon (Tom Hanks) dat de miljardair Bertrand Zobrist (Ben Foster) een gevaarlijke ziekte heeft ontwikkeld. Zobrist is van plan om met deze plaag de wereldbevolking uit te dunnen.

Na The Da Vinci Code (2006) en Angels & Demons (2009) is Inferno de derde Dan Brown verfilming van regisseur Ron Howard en hoofdrolspeler Tom Hanks. Deze nieuwe film heeft al een streepje voor dankzij de apocalyptische insteek van het verhaal. Een scherp contrast met de eerste hoofdstukken, die nogal flauwtjes waren. 


Toch deelt Inferno veel zwaktes met zijn voorgangers. Zo neemt ook deze film zichzelf veel te serieus. Een avontuurlijke aanpak had het allemaal een stuk leuker gemaakt. Nu tjokt het verhaal van de ene absurde plotwending naar de volgende, zonder dat er genoeg spanning wordt opgebouwd. Er valt gelukkig wel wat lol te beleven met de nonchalante Irrfan Khan, die bijna het volledige dodental in de film voor zijn rekening neemt. 

Tom Hanks blijft echter een vreemde keuze voor Professor Robert Langdon. Waarom koos Ron Howard in 2006 Hollywoods meest charismatische acteur voor zo'n stoffig personage? Heel soms grijpt Hanks de kans om zijn charmes te benutten, maar doordat hij wordt opgezadeld met pagina's aan droge expositie zijn deze momenten op één hand te tellen. Hierdoor voegt ook Inferno zich in het rijtje van teleurstellende boekverfilmingen.

Cast: Tom Hanks Felicity Jones Irrfan Kahn Omar Sy
Ben Foster Sidse Babett Knudsen
Regie: Ron Howard
Genre: Avontuur Thriller
Speelduur: 2:02 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Inferno:

Pluspunten

Interessante dreiging, Handjevol lollige achtervolgingsscènes, Irrfan Khan als Harry Sims, Mooie locaties, Felicity Jones als Sienna

Minpunten

Geen spanning, Lange scènes vol expositie, Tom Hanks als Robert Langdon, Muziek van Hans Zimmer

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Inferno met een 5,5 / 10.

5,5

Inferno is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

25 / 35 personen vinden deze recensie van Inferno nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Inferno
Relevante films binnen het genre Avontuur
9
Recensie Toy Story 2 (1999)
5
Recensie Mulan (remake) (2020)
10
Recensie Unforgiven (1992)
8,5
Recensie First Blood (1983)
4
Recensie Roald Dahl’s The Witches (2020)
5,5
Recensie The Spongebob Movie: Sponge on the Run (2020)