Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Recensie Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull recensie

Door Kurt Velghe op
Indiana Jones wordt benaderd door Mutt Williams. Hij wil dat hij op zoek gaat naar zijn moeder, die verdwenen is bij de zoektocht naar Professor Oxley, een oude vriend van Indiana Jones, die op zijn beurt dan weer verdween tijdens zijn zoektocht naar de kristallen schedel. Stof genoeg voor Indiana Jones om zijn zweep ter hand te nemen, zijn hoed op te zetten en de wereld af te reizen.

Ik herinner mij nog dat ik ontgoocheld was toen ik deze film de eerste keer zag. Deze tweede kijkbeurt wijst me terecht. Akkoord, dit is zonder twijfel de zwakste uit de reeks, maar het blijft wel een hele leuke avonturenfilm met alle ingredi├źnten die de vorige Indiana Jones films typeerden: actie, spanning en avontuur.

Ook nu weer worden een aantal leuke nieuwe personages geïntroduceerd. Zo is Shia Laboeuf best genietbaar als Mutt Williams, evenals Cate Blanchett als de slechterik van dienst. Het is bovendien een meer dan aangenaam weerzien met Marion (Karen Allen) uit Raiders of the Lost Ark (1981). En Harrison Ford blijft goed als het iconische titelpersonage. Ford is natuurlijk niet meer van de jongste en dat is er wel aan te zien, maar zijn komische timing heeft hij nog. Zoals steeds, is ook nu weer de humor bij overvloed aanwezig. Alleen is het misschien iets flauwer dan in de andere films.

Daarnaast heb je natuurlijk nog de exotische settings, de valkuilen, de donkere ruimtes, de booby traps, enz. Er zit ook voldoende actie in om de gemiddelde filmliefhebber te laten genieten. Ik was persoonlijk wel zwaar ontgoocheld in de ontknoping, die eigenlijk wel heel veraf staat van de wereld waarin Indiana Jones vertoeft. Het is en blijft Indiana Jones en dat is nog altijd stukken beter dan het gros van de avonturenfilms die de bioscoopschermen teistert. Dus wie Indiana Jones nog niet kent, dit is een ideaal begin. Daarna wordt het alleen maar nog beter.

Cast: Harrison Ford Cate Blanchett Karen Allen Ray Winstone
John Hurt Jim Broadbent Shia LaBeouf
Regie: Steven Spielberg
Genre: Actie Fantasy
Speelduur: 2:02 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull:

Pluspunten

Harrison Ford, De nevenpersonages, Actie, Spanning, Avontuur, Exotische locaties

Minpunten

Zwakste film uit de reeks, Flauwe humor, Harrison Ford wordt oud, Het einde

Beoordeling

Kurt Velghe beoordeelt Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull met een 7 / 10.

7

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Relevante films binnen het genre Actie
10
Recensie Arcane - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie De Slag om de Schelde (2020)
8,5
Recensie The Harder They Fall (2021)
7
Recensie Eternals (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
5,5
Recensie Venom: Let There Be Carnage (2021)