In the Tall Grass (2019)

Recensie In the Tall Grass (2019)

In the Tall Grass recensie

Door Jordy Gomes op
Becky & Cal DeMuth proberen een jongetje te redden in een doolhof van hoog gras, maar al snel raken ze zelf ook verdwaald en ontdekken ze dat er meer gaande is.

Netflix lijkt een betrouwbaar platform te worden voor Stephen King filmadaptaties. Na het succes van Gerald's Game (2017) en 1922 (2017) wordt nu King's korte novelle In The Tall Grass naar het kleine scherm vertaald. Lukt het om iets simpels als gras eng te maken voor het publiek?


Het concept is interessant, voornamelijk wanneer het zich focust op het psychologische aspect. In dit lange gras is geen uitweg te bekennen en je mentale toestand gaat steeds harder achteruit. De sfeervolle muziek en een aantal mooi vormgegeven shots maken het gras mysterieus, maar over het algemeen laat de uitvoering te wensen over. 

De beelden lijken soms te duister, waardoor het onduidelijk wordt wat er gaande is. Ook het plot valt in herhaling en maakt helder dat King's korte novelle niet genoeg content bevat om een speelduur van honderd minuten te hanteren. Verkort de film tot maximaal een uur en het concept had misschien beter uit de verf gekomen, evenals meer spanning weten vast te houden. 

De idee├źn die gepresenteerd worden hebben potentie. Stephen King weet als geen ander hoe je creatieve en unieke verhalen neer moet zetten binnen het horrorgenre. In The Tall Grass is daarom geen domper, maar met een gemakkelijk eind en een aantal onbeantwoorde vragen wordt dit uiteindelijk toch een ondermaatse Stephen King adaptatie.

Cast: Patrick Wilson Laysla De Oliveira Harrison Gilbertson Avery Whitted
Rachel Wilson Will Buie Jr.
Regie: Vincenzo Natali
Genre: Horror Drama
Speelduur: 1:41 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van In the Tall Grass:

Pluspunten

Interessant concept, Prima opbouw, Acteurs doen hun best, Sfeervolle muziek

Minpunten

Beeld soms te donker om iets goed te zien, Uitrekken van het materiaal, Uitvoering niet zo sterk, Gemakkelijk eind, Laat je achter met onduidelijkheden

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt In the Tall Grass met een 5,5 / 10.

5,5

In the Tall Grass is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

23 / 24 personen vinden deze recensie van In the Tall Grass nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van In the Tall Grass
Relevante films binnen het genre Horror
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
6
Recensie Inferno [1980] (1980)
7
Recensie Malignant (2021)
6,5
Recensie Candyman (2021)
6,3
Recensie The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)