Home (2017)

Recensie Home (2017)

Home recensie

Door Rick Schuttinga op
De 17-jarige Kevin komt uit de gevangenis en vindt onderdak bij zijn oom en tante. Hij probeert het verleden achter zich te laten en wordt opgenomen in de vriendenkring van zijn neef Sammy - waarin de dynamiek verschuift.

Home gaat over ouders die hun ogen sluiten wanneer hun levenservaring het meest nodig is, maar ook over ouders die zich te veel bemoeien met de toekomst van hun kinderen. Want daar draait het uiteindelijk om; de toekomst. Vanuit jouw fundamentele basis; jouw thuis, bouw je jouw toekomst op én die van je kinderen.

De film windt er geen doekjes om: misselijkmakende personages, slechte personen waar je voor juicht en goede burgers die je niets kunnen schelen. Want tegenover ieder slecht persoon staat een nóg slechter mens. Fantastische rollen van de gehele cast, een perfect ensemble die diepe indruk maakt.
Nagenoeg alle scènes zijn oprecht en authentiek. Als je kijkt naar de introverte tieners die zich nauwelijks een houding durven geven in het bijzijn van volwassenen, maar met leeftijdsgenoten ontpoppen tot trendsettende leiders; ijzersterk.

Home van Fien Troch is een film die moet bezinken. Verontrustend, indringend en fantastisch! Een film waarvan je weet dat 'ie goed is, maar pas na een dag van overdenkingen weet hoe geweldig eigenlijk.

Cast: Karlijn Sileghem Lena Suijkerbuijk Loic Bellemans Sebastian Van Dun
Regie: Fien Troch
Genre: Drama
Speelduur: 1:43 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Home:

Pluspunten

Over opvoeden, Over tieners zoekende naar hun identiteit, Misselijkmakende personages, Cast, Verontrustend, Krachtige soundtrack, Posterontwerp

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Home met een 9,5 / 10.

9,5

Home is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 9,5 / 10.

Nuttige recensie

5 / 6 personen vinden deze recensie van Home nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Home
Rick zag Home op het Film Festival Rotterdam
Relevante films binnen het genre Drama
8
Recensie The Queen’s Gambit (2020)
7,5
Recensie Mank (2020)
7
Recensie The Assistant (2020)
8
Recensie Words on Bathroom Walls (2020)
8,5
Recensie Nixon (1995)
7
Recensie Falling (2021)