Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

2018

6,5
Recensie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Newt Scamander (Eddie Redmayne) wordt gerekruteerd door Dumbledore (Jude Law) om de krachtige maar eenzame jongen Credence (Ezra Miller) te vinden voordat hij in handen valt van de gevaarlijke tovenaar Grindelwald (Johnny Depp).

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is door op 14 november 2018 beoordeeld met een 6,5 / 10.

De spin-off Fantastic Beasts and Where To Find Them (2016) gaf schrijfster J.K. Rowling en regisseur David Yates de kans om andere delen van de wereld van Harry Potter te ontdekken. Het resultaat was een hybride van een luchtig avontuur en een duistere verhaallijn die nooit soepel in elkaar overvloeiden.

Ook in het vervolg is het 'Fantastic Beasts' gedeelte het meest interessant. Het stuntelige plot rond de fascistische Grindelwald en de mysterieuze afkomst van het weeskind Credence voelt geforceerd. Dit komt mede door de inclusie van overbodige personages die alleen aanwezig lijken te zijn om Potter-fans te verwennen.

De momenten tussen onze onconventionele held Newt en de sympathieke dreuzel Jacob (Dan Fogler) zijn wederom het sterkst. Jacobs verbazing herinnert ons aan het doldwaze potentieel van de wereld van Harry Potter. Daarnaast zijn de prachtig vormgegeven beesten weer het hoogtepunt van de film.

Het is dan ook teleurstellend dat Newt en zijn beesten nog altijd geen organisch deel uitmaken van de verhaallijn. De magie duikt hier en daar op, maar uiteindelijk bezwijkt Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald onder het gewicht van Rowlings gezwollen plot.

Te zien op HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald:

Pluspunten Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Redmayne als een onconventionele held, Band tussen Newt en Jacob, Humor, Design van de magische beesten, Vormgeving, Muziek James Newton Howard

Minpunten Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Rommelig plot, Incoherente climax, Te veel personages, Johnny Depp als Grindelwald

Nuttige recensie

12 / 20 personen vinden deze recensie van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series