Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

2018

5,5
Recensie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Newt Scamander wordt door Dumbledore op pad gestuurd om de jongen Credence op te sporen, maar hij is niet de enige die dit van plan is.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is door op 18 november 2018 beoordeeld met een 5,5 / 10.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) was een verrassende film, het introduceerde fascinerende karakters en vertelde een samenhangend en interessant verhaal.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald toont indrukwekkende nieuwe beesten en introduceert nieuwe magische trucjes: nooit verkeerd natuurlijk! Waar de film echter in faalt is het vertellen van een samenhangend verhaal, iets wat zijn voorganger een stuk beter heeft gedaan. Er worden meer dan vijf verschillende verhalen tegelijkertijd verteld, die later op een niet zo'n overtuigende manier enigszins samen worden gebracht. De film verliest daarom een groot deel van de focus, en mist ook een duidelijke toon die zou moeten passen bij de titel.

Een aantal leuke cameo's zijn herkenningspunten voor de kenners van de Harry Potter filmreeks, maar roepen tegelijkertijd ook vragen op. Jude Law als Albus Dumbledore is een leuke toevoeging, Zoë Kravitz als Leta Lestrange is fantastisch en ook Eddie Redmayne als Newt Scamander is even uitstekend als voorheen.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is een visueel aantrekkelijk geheel, maar mist een duidelijk en samenhangend verhaal om je interesse goed vast te houden.

Te zien op HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald:

Pluspunten Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Eddie Redmayne als Newt Scamander, Sterke algehele cast, Visueel aantrekkelijke film

Minpunten Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Geen samenhang, Te veel verhalen, Lichtelijk onlogische cameo's

Nuttige recensie

2 / 3 personen vinden deze recensie van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series