Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

2018

5
Recensie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Newt Scamander bevindt zich in een ophanden zijnde strijd tussen werelden van magie en non-magie. Newt wordt zowel via Dumbledore als zijn eigen broer verleid om partij te kiezen, waar Newt enkel met zijn Fantastic Beasts bezig wil zijn.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is door op 15 november 2018 beoordeeld met een 5 / 10.

The Crimes of Grindelwald is een direct vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them. De films die meer diepte aan het Harry Potter universum dienen te geven. Of zij hier in slagen valt te bezien. De film trapt af met Grindelwald (Johnny Depp) die grote importantie toekent aan het overhalen van de mysterieuze Abernathy (Kevin Guthrie) tot zijn zijde in de strijd tegen de non-magie wereld.

Waar Fantastic Beasts (2016) onderhoudend was met grappige, vrolijke interacties tussen Newt (Eddie Redmayne) en de verschillende (Fantastic) Beasts, zoekt The Crimes of Grindelwald het andere donkere uiterste om de setting voor het vervolg te zetten. In de overmaat aan half verborgen informatie voelt de film gehaast en extreem rommelig aan.

Ondanks dat de film is overladen met kleurrijk en visueel geweld houdt het verhaal geen stand. Ook Jude Law en Johnny Depp vervallen in middelmatigheid. De film kietelt voldoende om de liefhebber geïnteresseerd te houden, enkel weet het met de toevoeging van grote namen het niveau van een gemiddelde Harry Potter-film nauwelijks te ontstijgen.

Te zien op HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald:

Pluspunten Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Visueel indrukwekkend

Minpunten Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Extreem rommelig verhaal

Nuttige recensie

8 / 9 personen vinden deze recensie van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series