Liselotte Gertenbach

Liselotte Gertenbach Voormalig filmrecensent

Escape Room (2017)

Recensie Escape Room (2017)

Escape Room recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Een groep vrienden viert een verjaardag door naar een Escape Room te gaan. Wanneer ze daar aankomen en een reeks aan puzzels moeten oplossen, blijkt er iets niet helemaal te kloppen.

Escape Room begint met een scène die zo lang duurt dat je na verloop van tijd al op je horloge begint te kijken. Na deze, niet zo geweldige opening, maken we 'eindelijk' kennis met de hoofdpersonen van deze film. Een groep 'vrienden' die de 30ste verjaardag vieren van Tyler. Middels een opnieuw extreem langdradige scène in een restaurant, wordt een poging gedaan om deze personages de nodige achtergrond te geven. Dat werkt tot op zekere hoogte, alleen zorgt de gegeven informatie ervoor dat de personages ongelooflijk onsympathiek overkomen.

Wanneer de groep eindelijk aankomt in de Escape Room verwacht je op z'n minst enige vorm van spanning, een onverwachte gebeurtenis of een dramatisch moment. Het duurt extreem en ongemakkelijk lang voordat er iets gebeurt wat als enigszins interessant kan worden gezien. En wanneer dit gebeurt, is het ook nog eens erg voorspelbaar en totaal niet spannend.

Escape Room doet alles verkeerd wat een film verkeerd kan doen. Het heeft onsympathieke personages en slechte acteurs en langdradige, saaie en voorspelbare scènes. Ook maakt het bepaalde verhaallijnen niet af en lijkt geen enkel idee te hebben over hoe je een film een goed einde geeft.

Cast: Evan Williams Annabelle Stephenson Elisabeth Hower
Regie: Will Wernick
Genre: Horror
Speelduur: 1:29 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Escape Room:

Pluspunten

-

Minpunten

Saai, Langdradig, Voorspelbaar, Onsympathieke karakters, Slecht geacteerd, Maakt verhaallijnen niet af, Weet niet hoe het moet eindigen, Had meer kunnen zijn, Niet spannend

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt Escape Room met een 2,5 / 10.

2,5

Escape Room is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 2 / 10.

Nuttige recensie

7 / 8 personen vinden deze recensie van Escape Room nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Escape Room
Relevante films binnen het genre Horror
7
Recensie The  Twilight Zone: The Movie (1983)
7,5
Recensie Freaky (2020)
6
Recensie The Dark and the Wicked (2020)
7
Recensie His House (2020)
6
Recensie Kadaver (2020)
8
Recensie The Haunting of Bly Manor (2020)