De Beveiligers

2018

7,5
Recensie De Beveiligers (2018)

Overal op straat hangen beveiligingscamera's, politici worden dag en nacht bewaakt en de kans op een aanslag in Nederland is reëel. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen of leveren ze vooral schijnveiligheid?

De Beveiligers is door op 7 november 2018 beoordeeld met een 7,5 / 10.

In De Beveiligers volgen we vijf mannen in verschillende disciplines van beveiligen, die van personen, winkels, evenementen en openbaar vervoer. Naast het verwachte informerende karakter is de documentaire vooral ook spannend, zonder 'handelen' zou de kijkervaring toch minder boeiend zijn.

‘Zonder 'handelen' zou de kijkervaring toch minder boeiend zijn.’

De film bevat mooie beelden, met aandacht voor detail gemaakt. Zoals een rokende vrouw, vervolgens inzoomen op de achterlangs rijdende metro, in één vloeiende beweging eindigen bij een asbak, waarin de vrouw haar peuk uitdrukt. Documentairemaker Anneloek Sollart heeft soms ook geluk, zoals de sfeermakende sneeuwval tijdens het afvoeren van kernafval in de centrale van Borssele - de beelden in die centrale zijn trouwens ook klinisch mooi.

Tijdens de Pride in Amsterdam beweeg je je als kijker door het publiek als beveiliger. Dit komt door specifiek camerawerk en het verstomde geluid. Het maakt het geheel spannender, maar dat is ook het werk van de beveiliger: altijd scherp, paraat en oplettend. Contrasterend natuurlijk met de zorgeloze bezoekers, waarvan we hopen dat nog lang te mogen blijven.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van De Beveiligers:

Pluspunten De Beveiligers

Divers, Spannend, Mooi gemaakt, Muziek, Details

Minpunten De Beveiligers

-

Over De Beveiligers

Regie

Anneloek Sollart

Cast

-

Genre

Drama

Thema

TerrorismePolitiek

Taal

Nederlands

Duur

1:10 uur

Nuttige recensie

6 / 7 personen vinden deze recensie van De Beveiligers nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series