Creed II (2019)

Recensie Creed II (2019)

Creed II recensie

Door Vince Christiaans op
Net wanneer zijn bokscarrière en zijn privéleven een vlucht nemen wordt Adonis Creed (Michael B. Jordan) uitgedaagd door een schim uit zijn verleden: de taaie nieuwkomer Viktor Drago (Florian Munteanu).

In 2016 kwam de Rocky-franchise weer tot leven dankzij de spin-off Creed. In de film maakte Sylvester Stallone's legendarische Rocky Balboa plaats voor een nieuw personage: Adonis Creed, de zoon van Rocky's overleden rivaal Apollo. Mede door het uitmuntende acteerwerk van Michael B. Jordan bleek deze herstart een gouden greep. Een vervolg is dan ook een welkom vooruitzicht. 


Na het succes van Black Panther (2017) overhandigde Ryan Coogler de teugels aan Steven Caple Jr. Deze jonge regisseur maakt Creed II niet alleen tot een continuatie van Adonis' verhaal, maar ook tot een semi-vervolg op Rocky IV (1985). Gelukkig krijgen deze nostalgische elementen nooit de overhand, ze werpen wel een gepaste schaduw over de gebeurtenissen in de film.  

Creed II wisselt keiharde bokswedstrijden af met meeslepende karakterontwikkeling. Wederom vormt Adonis' band met zijn twee vaderfiguren het hart van de film. Een thema dat deftig wordt doorgevoerd in de portrettering van zijn tegenstander. Muntenau's Drago lijkt eerst op een domme vechtmachine, maar Caple Jr. laat Viktors menselijke kant zien door de relatie met zijn vernederde vader Ivan (Dolph Lundgren) te belichten. 

Cast: Michael B. Jordan Sylvester Stallone Tessa Thompson Phylicia Rashad
Andre Ward Florian Munteanu Wood Harris Dolph Lundgren
Russel Hornsby
Regie: Steven Caple Jr.
Genre: Sport Actie
Speelduur: 2:10 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Creed II:

Pluspunten

Sterk acteerwerk van Michael B. Jordan, Sylvester Stallone en Tessa Thompson, Prachtige boksgevechten, Meeslepend drama, Element uit voorgaande Rocky-films zijn goed verwerkt, Spanning, Coole montage-scène

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Creed II met een 8 / 10.

8

Creed II is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

14 / 19 personen vinden deze recensie van Creed II nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Creed II
Relevante films binnen het genre Sport
6
Recensie Coureur (2019)
6,5
Recensie Borg/McEnroe (2017)
6
Recensie Race (2016)
8,4
Recensie Eddie the Eagle (2016)
8,2
Recensie Creed (2016)
7,5
Recensie The Program (2015)