Creed II (2019)

Recensie Creed II (2019)

Creed II recensie

Door Jordy Gomes op
Adonis Creed (Michael B. Jordan) lijkt zijn verleden niet te kunnen ontlopen wanneer Viktor Drago (Florian Munteanu) hem uitdaagt voor een gevecht.

De Rocky-franchise werd nieuw leven ingeblazen met de release van Creed (2015). De film wist het oude te eren en een weg vrij te maken voor de toekomst. Nu is hier Creed II, en ondanks dat de film verhaaltechnisch voorspelbaar is geworden, staat dit vervolg toch stevig in zijn schoenen.


Ditmaal is het persoonlijk voor Adonis Creed en zijn mentor Rocky Balboa (Sylvester Stallone), aangezien de man die Creed's vader heeft gedood, Ivan Drago (Dolph Lundgren), terugkeert naar de Verenigde Staten met zijn zoon Viktor. Al deze personages worden sterk neergezet dankzij fantastisch acteerwerk. Met Michael B. Jordan en Stallone wederom als hoogtepunten. De film neemt ook de tijd om de Drago familie uit te diepen. Wat is er met Ivan en zijn zoon gebeurt in al die verstreken jaren sinds Rocky IV (1985)? Door deze sympathieke aanpak begrijp je beide kanten van het verhaal. 

Opkomende regisseur Steven Caple Jr laat met Creed II zien wat hij in huis heeft. De spanning is voelbaar tijdens de gevechten, het camerawerk goed en de film bevat een training montage om enthousiast van te worden. Wat mij betreft is dit een prachtig slotstuk voor zowel Rocky Balboa, als Adonis Creed.

Cast: Michael B. Jordan Sylvester Stallone Tessa Thompson Phylicia Rashad
Andre Ward Florian Munteanu Wood Harris Dolph Lundgren
Russel Hornsby
Regie: Steven Caple Jr.
Genre: Sport Actie
Speelduur: 2:10 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Creed II:

Pluspunten

Regie van Steven Caple Jr, Geweldig acteerwerk Michael B. Jordan & Sylvester Stallone, Geeft ook focus aan de Drago familie, Gevechten sterk in beeld gebracht, Soundtrack van Ludwig Göransson

Minpunten

Enorm voorspelbaar, Iets te lange speelduur

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Creed II met een 7,5 / 10.

7,5

Creed II is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

20 / 23 personen vinden deze recensie van Creed II nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Creed II
Relevante films binnen het genre Sport
6
Recensie Coureur (2019)
6,5
Recensie Borg/McEnroe (2017)
6
Recensie Race (2016)
8,4
Recensie Eddie the Eagle (2016)
8,2
Recensie Creed (2016)
7,5
Recensie The Program (2015)