Corgi

2019

2
Recensie Corgi (2019)

Wanneer Rex, de favoriete hond van Koningin Elizabeth, verdwaald raakt moet hij zijn weg terug zien te vinden naar het paleis.

Corgi is door op 14 maart 2019 beoordeeld met een 2 / 10.

Sterke animatiefilms zijn aantrekkelijk voor zowel jong als oud. Mooie verhalen, volwassen thema's en emotionele boodschappen zijn verwerkt in recente pareltjes als Inside Out (2015) en Coco (2017). Het is lastig te bedenken dat anno 2019 er nog animatiefilms verschijnen met zo'n lage standaard dat het een aanval is op je intelligentie, maar toen was daar Corgi.


Voor wie is Corgi gemaakt? Het antwoord is niet kinderen, want wat je te zien krijgt is ontzettend ongepast voor het jongere publiek. De poep en plas humor begint aan je te irriteren, maar is verder schadeloos. Helaas is de grens nog lang niet bereikt. We zien een Corgi bijna seksueel aangerand worden, grappen over zelfmoord komen voorbij en ook een hond sensueel zien paaldansen laat de film niet aan je verbeelding over. Om nog niet te spreken over de toevoeging van Donald Trump die in zijn noten wordt gebeten door een hond. Is dit het niveau van humor?

Met de animatie is niks mis, maar daar houdt het positieve dan ook op. Corgi is een onuitstaanbare zit voor volwassenen en een ongepaste ervaring voor kinderen. In een lange tijd is er geen grotere belediging geweest voor het animatie genre.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Corgi:

Pluspunten Corgi

Animatie is prima

Minpunten Corgi

Irritante stemmen, Slap verhaal, Toevoeging van Donald Trump slaat nergens op, Ongepaste (waaronder seksuele) grappen voor kinderen, Een vrouwelijke hond die aan het paaldansen is, Belediging voor het animatie genre

Nuttige recensie

15 / 18 personen vinden deze recensie van Corgi nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series