Cold Case Hammarskjöld

2019

7
Recensie Cold Case Hammarskjöld (2019)

De zoektocht naar het lot van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld, wiens vliegtuig in 1961 onder vreemde omstandigheden neerstortte in Afrika.

Cold Case Hammarskjöld is door op 27 maart 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

Deense regisseur Mads Brügger gaat in Zimbabwe op zoek naar de doodsoorzaak van Dag Hammarskjöld. Toen het gebeurde in 1961 heette Zimbabwe nog Rhodesië, maar ondanks een flink veranderende omgeving zijn nog verrassend veel sporen te vinden. Sommige veelbelovende aanwijzingen worden helaas door autoriteiten tegengehouden.

‘Een project wat gedoemd lijkt te mislukken, maar dan een onverwachte wending neemt.’

Brügger kiest ervoor om Cold Case Hammarskjöld te voorzien van een goede dosis theater en show om de documentaire wat meer sjeu te geven. Het onderzoek bespreken met twee verschillende secretaresses werkt goed, al vraag jezelf af - en Mads trouwens ook - waarom twee?
Halverwege komt de keuze van theater naar voren en begint het mysterie, en dus de film, echt te rollen. Een project wat gedoemd lijkt te mislukken, maar dan een onverwachte wending neemt. Het resultaat is iets wat schuilt tussen onderzoeksjournalistiek en complottheorieën. De conclusie is namelijk gebaseerd op de, hetzij geloofwaardige, getuigenis van één persoon.

Zoals een secretaresse het mooi verwoord halverwege: "Is the mystery solved? Or, have you just switched to something else now? Or, you don't mind about what was supposed to be solved in the first place?"

Te zien op Cineville

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Cold Case Hammarskjöld:

Pluspunten Cold Case Hammarskjöld

Theater en show, Boeiend, Wending halverwege

Minpunten Cold Case Hammarskjöld

Wennen aan voice-over

Over Cold Case Hammarskjöld

Regie

Mads Brügger

Cast

-

Genre

Drama

Thema

MysterieDetectiveMoord

Taal

EngelsBuitenlands

Duur

2:08 uur

Nuttige recensie

6 / 7 personen vinden deze recensie van Cold Case Hammarskjöld nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series