Child's Play (remake) (2019)

Recensie Child’s Play (remake) (2019)

Child's Play (remake) recensie

Door Jordy Gomes op
Andy (Gabriel Bateman) krijgt geavanceerde Buddi-pop Chucky (Mark Hamill) cadeau. Maar de intenties van de pop worden steeds kwaadaardiger.

Dankzij het succes van Child's Play (1988) is de franchise tot op heden nog steeds levend en zagen we vrij recent het zevende deel uitkomen, Cult of Chucky (2017). Op laatstgenoemde film is ook een vervolg in de maak, in de vorm van een Chucky tv-serie. Het bestaansrecht voor deze Child's Play remake is daarom ver te zoeken.


Wat Child’s Play dan toch boven de gemiddelde horror-remake laat uitstijgen is dat de film genoeg verandering biedt voor een originele insteek, passend bij het digitale tijdperk van 2019. Chucky is ditmaal A.I. dat zich kan verbinden met alle huishoudelijke apparaten, wat zorgt voor een aantal vermakelijke scènes. Op de filmtitel en wat personages na is dit een compleet eigen draai aan de franchise, waardoor het verhaal altijd onvoorspelbaar blijft. Verder gaat alle prees naar Mark Hamill, die met zijn stemgeluid de soms sympathieke, maar altijd komische Chucky tot leven brengt.

Als groot liefhebber van de franchise zullen niet alle veranderingen in de smaak vallen, maar Child's Play (2019) is sterker dan een aantal van de originele vervolgen. Accepteer je deze moderne herinterpretatie van Chucky, dan zal hij je beste vriend blijven tot het bittere eind.

Cast: Gabriel Bateman Mark Hamill Aubrey Plaza Brian Tyree Henry
Tim Matheson Marlon Kazadi
Regie: Lars Klevberg
Genre: Horror Remake
Speelduur: 1:30 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Child's Play (remake):

Pluspunten

Mark Hamill geweldig als Chucky, Prima acteerwerk, Speelse toon en neemt zichzelf niet te serieus, Genoeg humoristische momenten, Aantal leuke moorden, Passende update anno 2019

Minpunten

Niet alle veranderingen aan het Chucky personage vallen in de smaak, Design van Chucky minder sterk als eerst, Mist de spanning uit het origineel, Onnodige remake aangezien de originele franchise nog gaande is

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Child's Play (remake) met een 6 / 10.

6

Child's Play (remake) is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6 / 10.

Nuttige recensie

9 / 10 personen vinden deze recensie van Child's Play (remake) nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Child's Play (remake)
Relevante films binnen het genre Horror
6,5
Recensie The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)
6
Recensie Spiral: From the Legacy of Saw (2021)
6,5
Recensie Army of the Dead (2021)
7
Recensie Twilight Zone: The Movie (1983)
7,5
Recensie Freaky (2020)
6
Recensie The Dark and the Wicked (2020)