Broeders (2018)

Recensie Broeders (2018)

Broeders recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Wanneer hun broer van een vluchtelingenkamp in Jordanië verdwijnt gaan zijn twee broers, Hassan en Mourad, op zoek naar hem.

Broeders is een realistische film dat niet terugdeinst van actuele politieke en sociale problematiek. Naast de burgeroorlog in Syrië, wat helaas niet minder actueel is, worden er diverse andere vraagstukken gesteld, bijvoorbeeld hoe er in Nederland wordt omgegaan met mensen die terugkeren van bezette gebieden.

Maar bovenal is broeders een verhaal over, en de titel geeft dit al weg, broederschap. Er ligt veel nadruk op de relatie tussen de twee broers, Hassan en Mourad, die hun jongere broer Yasin gaan zoeken in Syrië. Hun relatie is niet zonder conflict of verwijten, maar dat maakt hen niet minder hecht. Ook Yasin krijgt een aantal scènes waarin zijn personage beter ontwikkeld wordt. De drie boers worden uitstekend neergezet door Achmed Akkabi, Walid Benmbarek en Bilal Wahib.

De film geeft geen antwoord op wat goed of slecht is, maar geeft goed aan hoe groot het grijze gebied ertussen is. De beweegredenen van mensen om situaties op een bepaalde manier aan te pakken zijn niet altijd wat ze lijken.

Broeders is een realistische film over een zeer actuele en pijnlijke situatie, stelt tegelijkertijd een aantal goede vragen, maar weergeeft bovendien de kracht van broederschap en familie.

Cast: Achmed Akkabi Walid Benmbarek Bilal Wahib
Regie: Hanro Smitsman
Genre: Drama
Speelduur: 1:32 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Broeders:

Pluspunten

Acteerprestaties van Achmed Akkabi, Walid Benmbarek en Bilal Wabib, Stelt een aantal goede vragen, Realistische weergave, Deinst niet terug, Broederschap staat centraal

Minpunten

-

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt Broeders met een 8,5 / 10.

8,5

Broeders is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,3 / 10.

Nuttige recensie

5 / 6 personen vinden deze recensie van Broeders nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Broeders
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)