Brimstone

2017

9
Recensie Brimstone (2017)

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Brimstone is door op 19 december 2016 beoordeeld met een 9 / 10.

Brimstone wordt in Nederland nadrukkelijk gepresenteerd als de nieuwste film van Martin Koolhoven, regisseur van eigen bodem. Misschien heeft het te maken met vaderlandsliefde. Hoe dan ook, we mogen trots zijn op de Nederlandse inbreng in Brimstone - en dat is meer dan alleen Koolhoven en Van Houten.

De film is opgedeeld in hoofdstukken en die werken steengoed. In ieder deel zitten zowel hints als verklaringen. Steeds nieuwe mysteries die uiteindelijk worden ontrafeld. De subtiele herkenningspunten tonen de finesse, net als de unieke personages per hoofdstuk.

‘Brimstone is keihard, zonder het overdreven Hollywood-sausje.’

Brimstone is keihard, zonder het overdreven Hollywood-sausje. En juist dat maakt het ongecensureerde geweld nóg indringender. Dit is geen brave film, maar door de ongemakkelijke scènes concluderen dat een film als deze geen bestaansrecht heeft, is de wereld bekijken met oogkleppen op.

Wat Brimstone goed begrijpt is dat spanning in een thriller essentieel is. Continue dreiging met ondersteuning van de verzorgde soundtrack van Tom Holkenborg aka Junkie XL.
De aandacht van het verhaal valt soms even weg, maar toont op die momenten juist gedetailleerde cinematografie. Aandacht voor alles, ín alles.

Te zien op Prime Video, Pathé Thuis, NPO Plus en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Brimstone:

Pluspunten Brimstone

Hoofdstukken, Hints, Verklaringen, Mysteries, Spanning, Finesse, Unieke personages, Keihard, Ongecensureerd, Soundtrack, Cinematografie

Minpunten Brimstone

Aandacht valt soms even weg.

Nuttige recensie

29 / 31 personen vinden deze recensie van Brimstone nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers