Blinded by the Light (2019)

Recensie Blinded by the Light (2019)

Blinded by the Light recensie

Door Jordy Gomes op
Javed (Viveik Kalra) is een Britse tiener van Pakistaanse afkomst. Dankzij de muziek van Bruce Springsteen raakt hij gemotiveerd om zijn droom als schrijver werkelijkheid te maken.

Blinded by the Light, vernoemt naar het gelijknamige nummer van Bruce Springsteen, is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van schrijver Sarfraz Manzoor (Javed). In plaats van weer het levensverhaal van een bekende muzikant te vertalen, wordt in deze film muziek gebruikt om aan te duiden welke gedachtes er rondspoken in ons hoofdpersonage. 


Je hoeft geen fan van Bruce Springsteen te zijn om Blinded by the Light te waarderen. Het hoge feelgood gehalte, een vleugje romantiek en een sympathieke hoofdrolspeler beloven al veel goeds. Het verhaal is vrij herkenbaar, maar wordt leuk genoeg aangekleed om er iets unieks van te maken. Zo zetten de bekende muziekstukken van Springsteen je aan het denken en zijn deze specifiek uitgekozen om commentaar te geven op de situatie, of om de gedachtengang van Javed weer te geven.

We hebben allemaal dromen, en iedereen wordt aangemoedigd om ze te verwerkelijken, maar tegen welke prijs? Wat ben je bereid hiervoor op te geven? 'Door welk licht raak je verblind'? Deze tastbare onderwerpen, in combinatie met de mooie boodschap op het eind, zorgen voor een creatieve muziekfilm. Laat je inspireren, vind je passie en ga deze achterna. Na het zien van Blinded by the Light houdt niks je meer tegen.

Cast: Viveik Kalra Hayley Atwell Rob Brydon Kulvinder Ghir
Nell Williams Dean-Charles Chapman Aaron Phagura
Regie: Gurinder Chadha
Genre: Komedie Muziek
Speelduur: 1:58 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Blinded by the Light:

Pluspunten

Viveik Kalra als Javed, Goed acteerwerk van de gehele cast, Muziek van Bruce Springsteen wordt sterk door de film heen verwerkt, Aantal creatieve muzieknummers, Humor, Inspirerend, Feelgood, Boodschap op het eind

Minpunten

Valt soms in herhaling, Lange speelduur is voelbaar

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Blinded by the Light met een 7 / 10.

7

Blinded by the Light is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,3 / 10.

Nuttige recensie

12 / 15 personen vinden deze recensie van Blinded by the Light nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Blinded by the Light
Relevante films binnen het genre Komedie
6,5
Recensie Rifkin’s Festival (2020)
7,5
Recensie Uncle Frank (2020)
7,5
Recensie Freaky (2020)
7,5
Recensie Borat Subsequent Moviefilm (2020)
6,3
Recensie The Last Right (2020)
6,8
Recensie On the Rocks (2020)