Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)

Recensie Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn recensie

Door Jordy Gomes op
Door haar breuk met de Joker staat Harley Quinn (Margot Robbie) er nu alleen voor. Zonder enige bescherming van Mr. J grijpt de Gotham onderwereld, met in het bijzonder Roman Sionis (Ewan McGregor), de kans om haar te grazen te nemen.

DC wist met The Dark Knight trilogy (2005 - 2012) een ongeëvenaarde stempel op het superhelden genre te zetten, maar sinds de release van deze geprezen rij aan films is de studio hopeloos aan het proberen om Marvel's Avengers-succes te kopiëren. Met Birds of Prey wordt de achtste film uitgebracht in de zogeheten DC Extended Universe, die begon met Man of Steel (2013). 


Vooropgesteld kan worden dat Birds of Prey een kleine verbetering is tegenover zijn voorganger: Suicide Squad (2016). Hierin was Margot Robbie duidelijk een lichtpuntje, waardoor het begrijpelijk is waarom Harley Quinn de hoofdrol krijgt in haar eigen film. Desondanks moet dit niet ten koste gaan van andere personages, wat nu helaas wel het geval is.

De marketing liet duidelijk zien dat deze 'Birds of Prey' film een vermomming was voor de Harley Quinn show, alles draait om haar. De daadwerkelijke leden van het titulaire team (Huntress & Black Canary) worden aan de kant geschoven en zijn niks meer dan bijrollen. Ga je voor de Birds of Prey personages naar de bioscoop kom je bedrogen uit. Gelukkig weet de flamboyante bijrol van Ewan McGregor met zijn overdrevenheid de boel op te fleuren, maar deze is te minimaal om de gehele film te redden. 

Het is jammer om te zien hoe Marvel op consistente basis prima films weet te produceren, terwijl de kwaliteit van DC-producties zo blijft fluctueren. Hopelijk krijgt DC hun filmafdeling weer op orde, want deze middelmatigheid wordt niet langer getolereerd.

Cast: Margot Robbie Mary Elizabeth Winstead Ewan McGregor Jurnee Smollett-Bell
Chris Messina Rosie Perez
Regie: Cathy Yan
Genre: Actie Superhelden
Speelduur: 1:50 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn:

Pluspunten

Margot Robbie als Harley Quinn, Mary Elizabeth Winstead als Huntress, Flamboyante rol van Ewan McGregor als Roman Sionis, Creatieve actiescènes, Kijkt gemakkelijk weg, Niet zo'n afgang als zijn voorganger

Minpunten

Een Harley Quinn film onder de vermomming van een Birds of Prey titel, De daadwerkelijke leden van de Birds of Prey (Huntress & Black Canary) zijn bijpersonages in hun 'eigen' film, Chaotische verhaalvertelling, Basis-plot, Weinig of gehaaste karakterontwikkeling

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn met een 6 / 10.

6

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,7 / 10.

Nuttige recensie

20 / 24 personen vinden deze recensie van Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Relevante films binnen het genre Actie
7
Recensie Guns Akimbo (2020)
6,8
Recensie Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)
4
Recensie Charlie’s Angels (2020)
6,5
Recensie Jumanji: The Next Level (2019)
7
Recensie Zombieland: Double Tap (2019)
5,5
Recensie Midway (2019)