Berlin Alexanderplatz

2020

9
Recensie Berlin Alexanderplatz (2020)

Vluchteling Francis maakt de gevaarlijke oversteek van Afrika naar Europa. Als hij uiteindelijk in Berlijn aankomt en aan een nieuw leven begint, zweert hij om dat als een goed mens te doen.

Berlin Alexanderplatz is door op 7 augustus 2020 beoordeeld met een 9 / 10.

Eerder gelijknamig materiaal heb ik niet gelezen of gezien, maar na het zien van deze nieuwste Berlin Alexanderplatz ga ik het boek uit 1929 zeker lezen en de televisieserie uit 1980 absoluut kijken.

‘Het verhaal dendert voort en jij gaat als kijker mee.’

Drie uur lijkt een lange zit, maar ze vliegen voorbij. Het is ieders tijd meer dan waard.

Berlin Alexanderplatz is een film die groeit. Nog dagen later spoken Francis (Welket Bungué), Reinhold (Albrecht Schuch) en Mieze (Jella Haase) door je hoofd. Een krachtig, meeslepend en intrigerend trio. Overdenkend komen alle onderdelen samen; mini-Eureka's. Verhaallijnen en gebeurtenissen vallen op hun plek. Iets wat vreemd lijkt, maar wat niet direct te verklaren is. Het verhaal dendert voort en jij gaat als kijker mee. Daarmee is dit een film die je beslist nog een keer wilt ervaren. Om alles vanaf het begin helder te zien en extra te genieten van de visuele pracht.
Kijk Berlin Alexanderplatz dan ook zeker in de bioscoop of thuis op het grote scherm. Zonder afleiding van smartphones en pauzes. Iedereen verdient het om zich volledig te laten opzuigen door dit fascinerende verhaal.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Berlin Alexanderplatz:

Pluspunten Berlin Alexanderplatz

Tijd vliegt voorbij, Groeit, Overdenken, Dagen later oplossen, Trio Francis, Reinhold en Mieze, Visueel mooi, Rauw, Aanrader, Filmposter

Minpunten Berlin Alexanderplatz

-

Nuttige recensie

6 / 6 personen vinden deze recensie van Berlin Alexanderplatz nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series