Bad Neighbours 2 (2016)

Recensie Bad Neighbours 2 (2016)

Bad Neighbours 2 recensie

Door Vince Christiaans op
Kelly (Rose Byrne) en Mac (Seth Rogen) verwachten een tweede kind en besluiten om hun huis te verkopen. Helaas gooien hun nieuwe buren, een vereniging vol losgeslagen studentes, wederom roet in het eten. Ze roepen de hulp in van hun oude rivaal Teddy (Zac Efron).

Bad Neighbours (2014) was een aardige komedie die meer nadruk legde op de personages dan op de grappen. Dit vervolg borduurt hier goed op door. Natuurlijk komt er meer dan genoeg flauwe en ranzige humor voorbij, maar de focus blijft op de personages.

Hun verhaallijnen liggen dan ook in het verlengde van de voorgaande film. Met de komst van hun tweede kind vragen Kelly en Mac zich af of ze wel goede ouders zijn, terwijl Teddy erachter komt dat hij zijn wilde studentenharen nog altijd niet is kwijtgeraakt.

Nieuw zijn de dames van Kappa Nu. Onder leiding van Shelby (Chloe Grace Moretz) nemen deze studentes het op voor hun recht om te feesten. Eén van de leukste elementen van Bad Neighbours 2 is hoe het ingebakken seksisme van de Amerikaanse studentenverenigingen op de hak wordt genomen.

Alleen Rose Byrne krijgt opvallend weinig te doen. Haar voornaamste taak in dit verhaal is zwanger zijn. Dat is jammer, want Byrne was het stralende middelpunt van het eerste deel. Daarnaast werkt Bad Neighbours 2 niet vaak genoeg op de lachspieren om gezien te worden als een succesvolle komedie. Je waardering voor dit vervolg hangt daarom vooral af van je sympathie voor de cast. 

Cast: Seth Rogen Zac Efron Chloë Grace Moretz Rose Byrne
Dave Franco
Regie: Nicholas Stoller
Genre: Komedie
Speelduur: 1:31 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Bad Neighbours 2:

Pluspunten

Chemie tussen Seth Rogen, Rose Byrne en Zac Efron, Focus op personages, Kritisch over seksisme, Bijrolletje voor Kelsey ‘Frasier Crane’ Grammer

Minpunten

Humor is vaak flauw en ranzig, Niet alle grappen werken

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Bad Neighbours 2 met een 6,5 / 10.

6,5

Bad Neighbours 2 is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 4,3 / 10.

Nuttige recensie

27 / 28 personen vinden deze recensie van Bad Neighbours 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Bad Neighbours 2
Relevante films binnen het genre Komedie
8
Recensie Druk (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
4
Recensie Space Jam: A New Legacy (2021)
7,5
Recensie Mijn Vader is een Saucisse (2021)
5
Recensie Mandibules (2021)
5
Recensie Tom & Jerry (2021)