Ask Dr. Ruth

2019

7
Recensie Ask Dr. Ruth (2019)

Ask Dr. Ruth gaat over het bijzondere levensverhaal voordat zij furore maakt als seksuoloog voor de Amerikaanse radio en televisie. Een onwaarschijnlijke route vanuit Nazi Duitsland waarvan zij als jong Joods meisje kan vluchten. Op basis van overtuiging en wilskracht heeft zij in het bijzonder voor de Amerikaanse gemeenschap bijgedragen aan de acceptatie en het draagvlak voor seksualiteit.

Ask Dr. Ruth is door op 12 augustus 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

Dr. Ruth Westheimer is een fenomeen op het gebied van seksuologie voor de Amerikaanse televisie en radio. Ask Dr. Ruth vertelt het opmerkelijke levensverhaal van Ruth Westheimer, die als tien jarig meisje op de trein is gezet door haar moeder om de Holocaust te ontvluchten. In de aanloop van haar negentigste verjaardag kijken we terug op haar missie als seksuoloog en bijzondere levensloop.

In eerste instantie lijkt Ask Dr. Ruth een specifieke documentaire, echter weet Dr. Ruth Westheimer je al snel te vangen met haar energie en levensvreugde. Haar levensverhaal en route is er zeker een die het voetlicht verdiend. De gesprekken met Ruth aangevuld met schitterende animaties om haar verleden meer vorm te geven, zijn liefdevol en confronterend. Liefdevol, omdat ze ondanks alle tegenslagen vast heeft gehouden aan haar overtuiging en confronterend hoe zij in de tijd van de Holocaust Duitsland heeft kunnen ontvluchten met dank aan haar moeder, waarbij ze haar ouders heeft moeten achterlaten.

Ask Dr. Ruth gaat over een bijzonder mens en weet lange tijd te boeien. De film is te vaak repeterend in stijl waardoor het zijn tempo verliest en de documentaire vlak en traag overkomt.

Te zien op CineMember en Cineville

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ask Dr. Ruth:

Pluspunten Ask Dr. Ruth

Bijzonder verhaal van levenskracht en overtuiging, Prachtig vormgegeven animatie, Unieke persoonlijkheid

Minpunten Ask Dr. Ruth

Vlak en weinig dynamisch

Over Ask Dr. Ruth

Regie

Ryan White

Cast

Ruth Westheimer

Genre

Drama

Thema

BiografieErotiekOorlogOverleven

Taal

Engels

Duur

1:40 uur

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Ask Dr. Ruth nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series