Ant-Man and The Wasp

2018

7
Recensie Ant-Man and The Wasp (2018)

Scott Langs (Paul Rudd) huisarrest wordt onderbroken wanneer Hope van Dyne (Evangeline Lilly) en haar vader Hank Pym (Michael Douglas) zijn hulp inroepen om iemand te redden uit de diepste krochten van de microscopische wereld.

Ant-Man and The Wasp is door op 17 juli 2018 beoordeeld met een 7 / 10.

Ant-Man (2015) is nog altijd één van leukste superheldenfilms uit de Marvel collectie. De krachten van deze held lenen zich uitstekend voor uitzinnige actiescènes en absurde humor. Het personage dook nog even op in Captain America: Civil War (2016), maar was afwezig tijdens het climactische Avengers: Infinity War.

Deze afstand van het overkoepelende Marvel verhaal zorgt ervoor dat ook Ant-Man and The Wasp een lekker luchtig avontuur blijft. De actie is (letterlijk) kleinschalig en de nadruk ligt wederom op de innemende personages en de grappige uitwerkingen van Ant-Mans vergroot- en verkleinkunsten.

Een nadeel van dit vervolg is dat de mysterieuze schurk Ghost (Hannah John-Kamen) aan de zwakke kant is. Haar motivatie is begrijpelijk, maar we voelen nooit dat ze een echt gevaar vormt voor onze helden. Ook de secundaire badguy, een crimineel gespeeld door Walton Goggins, is geen echte bedreiging.

Dit gebrek aan spanning wordt grotendeels goedgemaakt door het sympathieke spel van de cast, met namen Paul Rudd, Evangeline Lilly en Michael Peña. Hierdoor wordt Ant-Man and The Wasp een goedaardige afleiding van de bittere pil die Avengers: Infinity War ons voorschotelde.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ant-Man and The Wasp:

Pluspunten Ant-Man and The Wasp

Humor, Absurde actie, Leuke interacties tussen Rudd, Lilly en Peña, Sympathieke personages, Luchtig avontuur, Komedie doet denken aan Innerspace (1987)

Minpunten Ant-Man and The Wasp

Zwakke vijanden, Spanningsloos plot

Nuttige recensie

10 / 17 personen vinden deze recensie van Ant-Man and The Wasp nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series