Angry Birds: The Movie

2016

4,5
Recensie Angry Birds: The Movie (2016)

Op een paradijselijk eiland wonen vrolijke en gelukkige vogels die niet kunnen vliegen. Drie vogels zijn een uitzondering op deze vrolijke gemoedstoestand en komen goed van pas als een groep groene varkens hun eieren steelt. Tijd om ze terug te halen!

Angry Birds: The Movie is door op 20 mei 2016 beoordeeld met een 4,5 / 10.

Het kan je niet zijn ontgaan, de grootschalige marketing omtrent Angry Birds: The Movie.
De film staat op nummer één in mijn doe-maar-niet in 2016 lijst; de populaire game is helemaal uitgemolken. Zelfs speelgoedwinkels liggen er vol mee, dus een bioscoopfilm kan niet uitblijven.
Ondanks mijn vooroordeel tóch de film kijken om een onderbouwde mening te kunnen vormen. De conclusie is dat Angry Birds: The Movie bovenal een jeugdfilm is. Niet voor tieners en zeker niet voor volwassenen. Verrassend is die conclusie niet, want ik zie zelf ook niet hoe je Angry Birds (The Movie, niet de game) aantrekkelijk kunt maken voor een oudere doelgroep, teleurstellend is het wel - zelfs met mijn vooraf gestelde verwachtingen.

‘Niet voor tieners en zeker niet voor volwassenen.’

Het geheel is een nogal flauwtjes, vooral de humor en de grappen. Gelukkig redt gele rakker Chuck de boel nog enigszins, de anderen komen helaas niet op zijn niveau.

Waar heel Angry Birds om draait, het katapulteren van vogels richting varkens die zich steeds kraniger weren, gaat pas van start als de film al voor 2/3 richting eind loopt. Het is dan ook vooral een ontstaan van personages en het complete verhaal voorafgaand aan de game.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Angry Birds: The Movie:

Pluspunten Angry Birds: The Movie

Chuck

Minpunten Angry Birds: The Movie

Uitgemolken, Alleen jeugdfilm, Flauwtjes, Ongezouten, Vlak, Gaat pas laat echt van start

Nuttige recensie

4 / 7 personen vinden deze recensie van Angry Birds: The Movie nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies