Aladdin

2019

6,5
Recensie Aladdin (2019)

Met de hulp van een magische lamp probeert de goedaardige straatrat Aladdin (Mena Massoud) het hart van Prinses Jasmine (Naomi Scott) te veroveren. Al snel komt hij erachter dat sommige problemen niet opgelost kunnen worden met magie alleen.

Aladdin is door op 22 mei 2019 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Aladdin (1992) is geen meesterwerk, toch mag deze animatiefilm nog altijd op veel liefde rekenen van Disney-fans. Dit is vooral te danken aan de prachtige muziek van Alan Menken en de energieke aanwezigheid van Robin Williams als de geest uit de lamp. 

Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Aladdin slachtoffer zou vallen aan de kannibalistische neigingen van The Walt Disney Company™. De remake van regisseur Guy Ritchie is wederom kleurrijk, humoristisch en muzikaal, maar de overtuiging is ver te zoeken. 

Ritchie schippert tussen twee wensen. Hij wil trouw blijven aan het origineel, maar hij probeert ook de ouderwetse verhaalelementen te moderniseren. Deze mix van oud en nieuw materiaal leidt tot gemengde resultaten. Zo komen de musicalnummers over als 'moetjes', terwijl het subplot over Jasmine's zucht naar erkenning nooit uit de verf komt.  

Uiteindelijk werkt Aladdin het best wanneer het uit de schaduw van het bronmateriaal durft te stappen. Ondanks de vele gebreken weet de film toch te charmeren. De chemie tussen Will Smith en Mena Massoud zorgt voor warmte, terwijl Marwan Kenzari zichtbaar geniet van zijn rol als de corrupte Jafar.

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Aladdin:

Pluspunten Aladdin

Prachtige production design, Charmante cast, Muziek van Alan Menken, Leuke rollen voor Will Smith en Marwan Kenzari

Minpunten Aladdin

Strijd tussen nieuw en oud materiaal, De musicalnummers voelen geforceerd, Onnodige remake

Nuttige recensie

11 / 19 personen vinden deze recensie van Aladdin nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series