De Filmrecensent in de media

Op deze pagina vind je informatie over De Filmrecensent in de media.
Geschreven door De Filmrecensent én over De Filmrecensent. Ook vind je hier informatie over hoe je met ons in contact kunt komen voor een (studie)opdracht, krantenartikel, interview, filmmening of ieder andere vraag met film als onderwerp.

Nieuwsredactie.nl

Online artikel — Hoe komt het nou dat de meningen over The Last Jedi zo verschillen?

YouNews, Hogeschool Utrecht

Studieopdracht — Een belangrijke indicator bij films is de recensie. Maar waar moet je nu op letten bij het schrijven van een recensie? Redacteur Andres Odijk sprak met Rick Schuttinga van De Filmrecensent.

Haarlem105 Stamcafé

Radio interview — De maandelijkse filmrecensie, met in maart: Home (2017) vs videoclip Thijs Boontjes & Roxeanne Hazes.

Korte documentaire: Rick Schuttinga - De Filmrecensent

Korte documentaire, door student Jordy Gomes, als opdracht voor zijn studie 'redactiemedewerker' aan het Mediacollege Amsterdam. Regie, camera, geluid en montage door Jordy.

Veboli

Veboli

Filmplatform — Veboli maakt het je gemakkelijk om de juiste films te vinden waarvan je zeker zal genieten. Voor als je zin hebt in iets specifieks, maar ook als je met wat vrienden een gewoon goede film wilt zien.

Filmrecensenten Vince, Luca, Jordy en Rick zijn met hun recensies toegevoegd aan het filmplatform om de gebruikers te voorzien van adviezen.

Filmblogs.nl

Filmblogs.nl

Filmplatform — Graag alle recensies en artikelen van de Nederlandse filmblogs verzameld? Check dan Filmblogs.nl, het filmplatform voor en door filmliefhebbers.

Willem

Willem

iPhone App — Met Willem ontdek je alle nieuwe films in de bioscoop. Elke film is voorzien van een score gebaseerd op de mening van publiek én pers - waaronder die van De Filmrecensent.

NHTV Breda

Afstudeerthesis binnen Topkapi Films — Interview door Bieke Koppelmans over de invloed van E-word of Mouth, filmrecensies & social media op het gedrag van het Nederlands filmpubliek.

Hogeschool Utrecht

MagazineBlockbusters uit de jaren '80. The Terminator en First Blood zijn klassiekers, filmrecensent Vince heeft een uitgesproken mening over deze films: 'Beide films zetten de standaard voor de actiefilms uit de jaren '80'.

NET 5 Bridget in Hollywood

Televisie interview — Een terugblik met memorabele Oscar-momenten voorafgaand aan de samenvatting van de Oscars 2016.

Nieuwsredactie.nl

Online artikelWelke films winnen een Oscar als The Revenant niet meedoet?

BNN-VARA Radio 1

Radio interview — In het radioprogramma Start op zondagochtend. Over sympathieke bad guys naar aanleiding van het overlijden van Alan Rickman.

SBS6 Shownieuws

Televisie interview — De nieuwste James Bond film Spectre (2015) breekt record na record. De Bond-films zijn steeds succesvoller en brengen meer en meer geld in het laatje. Daarmee stijgt niet alleen de populariteit, maar ook het salaris van de Bond-acteurs.

Nieuwsredactie.nl

Online artikel — Telefonisch interview over Back to the Future. Woensdag 21 oktober 2015 was een bijzondere dag, de dag in de toekomst waar Marty en Doc naartoe reizen. Een interview over het tijdloze element van Back to the Future.

L1 Avondgasten

Televisie interview — Tafelgesprek in het Limburgse televisieprogramma Avondgasten over de zevende film van Star Wars: The Force Awakens (2015).

BNN-VARA Radio 1

Radio interview — In het radioprogramma Start op zondagochtend. Over comebacks naar aanleiding van de mogelijke comeback van Doris Day na maar liefst 47 jaar.

BNN-VARA Radio 1

Radio interview — In het radioprogramma Start op zondagochtend. Over Minions (2015) en animatie spin-off's, waaronder Puss in Boots (2011) en Finding Dory (2016).

NOS Jeugdjournaal

Televisie interview — Filmmening van één van onze recensenten over de nieuwste animatiefilm van Pixar: Binnenstebuiten.

Hogeschool Rotterdam

Jureren — Guerilla / innovatieve marketing films beoordelen.

Big.nl

Online artikelHollywood en remakes: een liefdesverhaal.

De Filmkijker spotlight

De Filmkijker

Online interview — Een Filmsite Spotlight door De Filmkijker over het verhaal achter De Filmrecensent.

Nieuwsredactie.net

Online artikelen — Telefonische interviews over Pirates of the Caribbean 5: Dead Men Tell no Tales (2017), Bad Guys en de Gouden Kalveren 2014.

Artesis Plantijn Hogeschool, Antwerpen

Studieopdracht — Een audio interview over superheldenfilms door Jasper van der Schoot.

Hogeschool van Amsterdam

Studieopdracht — Gefilmd tafelgesprek, onder leiding van presentator en nieuwslezer Jeroen Overbeek, met als onderwerp de Oscars 2014.

Pers en contact

Heb je vragen over De Filmrecensent of heb je afbeeldingen nodig? Neem dan contact op met Rick Schuttinga via .

Nieuws

Blijf op de hoogte van De Filmrecensent via Twitter, Facebook en YouTube.